Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Питання про заборону продажу алкогольних напоїв в МАФах сьогодні обговорили на громадських слуханнях

Сьогодні відбулися громадські слухання проектів ухвал „Про встановлення обмеження щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів” та „Про встановлення обмежень щодо продажу пива”. Проекти ухвал передбачають обмеження продажу алкогольних напоїв з вмістом етилового спирту понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць та тютюнових виробів на території парків та скверів, на відстані менше 200 метрів від закладів освіти, культури, охорони здоров’я та місць проведення спортивних змагань. „Такі постанови спрямовані на охорону громадян віком до 18 років, тому основний акцент обмежень зроблено на закладах, де вони можуть перебувати”, - зазначила під час громадських слухань директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.
Наразі вже визначено більше 110 об’єктів малих архітектурних форм, яких може стосуватися ця ухвала. Проте, як зазначив депутат Львівської міської ради, проект такої ухвали розроблено недосконало. „Найімовірніше, міська влада просто хоче побороти МАФи, бо проект такої серйозної ухвали є більш ніж недосконалим”, - зазначив Володимир Гірняк. Натомість у міській раді запевняють, що запрошували Комітет підприємців Львівщини до розробки цих питань, але вони так і не відгукнулись.
Якщо ухвалу буде в майбутньому прийнято на сесії міської ради, то за її порушення буде передбачено штраф розміром 1 700 гривень, а за повторне порушення - 3700. Працівника, який продасть спиртне неповнолітнім, буде притягнено до адміністративної відповідальності та накладено штраф розміром від 5 до 20 неоподаткованих мінімумів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ