Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання Тимошенко порушуватимуть на саміті Україна-ЄС, – Томбінський

Питання вибіркового правосуддя порушуватимуть під час саміту Україна-ЄС, запланованого на 25 лютого цього року в Брюсселі.

«Саміт Україна-ЄС, який відбудеться 25 лютого, – це звичайний елемент у діалозі Євросоюзу з іншими країнами. Він не призначений спеціально для того, щоб обговорювати питання стосовно Юлії Тимошенко та інших справ вибіркового правосуддя. Однак це питання обговорюватиметься на саміті, тому що без вирішення проблеми вибіркового правосуддя неможливо просунутися вперед у відносинах між Україною та ЄС», – заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Він нагадав, що про цю проблему вже неодноразово говорили представники різних інституцій ЄС і називали вирішення питань, пов’язаних із вибірковим правосуддям, однією з передумов для подальшого розвитку відносин між Україною і ЄС.

За словами посла, ЄС сподівається, що спостережна місія Європейського парламенту, до якої входять колишній президент ЄП Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Квасневський, зможе посприяти вирішенню цієї проблеми.

«Ми дуже сподіваємося, що разом українська і європейська сторони зможуть вирішити це питання. Головний месидж, який буде зроблено під час саміту Україна-ЄС, що європейський інструментарій – це найкращий спосіб для використання потенціалу країни», – заявив Томбінський.

Раніше українська та європейська сторони визначили датою проведення саміту 25 лютого цього року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ