Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Питання віз потрібно вирішувати в тиші кабінету, а не ходити з гаслами про порушення гідності українців – Вєслав Осуховський

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Осуховський звернувся до депутатів Львівської міської ради з проханням посприяти врегулюванню ситуації з візами, зокрема він зазначив, що на вул. Залізничній було знайдено приміщення, яке можна було б пристосувати для видачі віз українцям на той період, поки будуватиметься нове приміщення консульства.
„Це приміщення обійдеться консульству у 700-800 тис. євро на рік. Ще 5 млн грн буде вкладено у будівництво нового приміщення консульства. Наші зусилля з покращення ситуації з візами є великими, але це питання повинно вирішуватися в тиші кабінетів, а не ходити з гаслами про порушення гідності українців”, - говорить Осуховський.
Генконсул також наголосив, що уже не раз звертався до місцевої влади з проханням врегулювати ситуацію з корупцією біля консульства і ліквідувати діяльність осіб, які за 150 доларів виробляють візи для українських громадян. Його обурюють заяви про те, що польська сторона має з цього вигоду. Вєслав Осуховський також повідомив, що консульству не підходить приміщення, які виділила ЛОР, оскільки вони потребують значних капіталовкладень і пристосування під консульство, а такого часу у консульства немає.
„Жодне шенгенське консульство не працює так, як наше. Ми приймаємо тисячі заяв щодня. Та щоб задовольнити запити громадян, ми повинні приймати три тисячі заяв щодня, тоді як інші шенгенські консульства приймають від 50 до 100 заяв”, - зазначив Осуховський.
Нагадаємо, з 11 січня у пунктах перетину кордону з Польщею у Львівській області почалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців „Пори”, котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону та видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року. Зокрема, 15 січня, мешканці прикордонної зони та пористи влаштували масовий пікет під Генконсульством Республіки Польща у Львові, а 16 січня організували велику акцію протесту у Краківці. З пікетувальниками спілкувалися представники Секретаріату Президента та керівництво Держприкордонслужби. Результатом переговорів стало відтермінування акцій протесту до лютого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ