Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Рада хоче збільшити штрафи для п'яних водіїв

Верховна Рада має намір посилити адміністративну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів. Про це повідомила Українська правда.

"За" відповідний законопроект №4373 в першому читанні проголосували 254 депутати на засіданні у вівторок.

Проектом закону істотно збільшуються розміри штрафів та строки позбавлення права керування транспортними засобами за умови притягнення водія до адміністративної відповідальності за керування ними у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

"Планується посилити відповідальність таким чином, що перший раз водій буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що складає 600 неоподаткованих мінімумів і буде позбавлений права керування на 1 рік", – розповів, представляючи документ, один із його авторів депутат "Народного фронту" Андрій Тетерук.

За його словами, повторне протягом 2 років водіння в нетверезому вигляді каратиметься штрафом у 20 тисяч 400 гривень та позбавленням права керування на 3 роки.

"Якщо протягом 5 років водій знову потрапляє за кермо п'яним, він буде позбавлений права керування транспортним засобом на 10 років і заплатить 40 тисяч 800 гривень", – зазначив Тетерук.

До другого читання депутати мають намір удосконалити цей законопроект.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ