Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада ЛОО НСНУ звернулася до Президентів України та Польщі з приводу усунення неточностей в написах на Меморіалі та хресті в Павлокомі

Рада Львівської обласної організації партії „Народний Союз „Наша Україна” звернулася  до Президентів України та Республіки Польща, а також до громадян нашої держави та Польщі з приводу написів на Меморіалі загиблим українцям у Павлокомі, а також на пам’ятному хресті, що неточно відображають історичну дійсність. Про це повідомляє прес-служба ЛОО НСНУ.
Текст звернення подаємо нижче.
„13 травня 2006 р. ми стали учасниками та свідками вікопомної події. Найвищі посадові особи наших держав відкрили Меморіал трагічно загиблим українцям у с. Павлокома. Наша спільна молитва на українських могилах стала символом найвищих устремлінь наших народів до справжніх добросусідських відносин.
Висловлюємо щиру подяку Фундації „Павлокома”, українській громаді, членам партії „Народний Союз Наша Україна” за жертовні зусилля задля спорудження та відкриття Меморіалу у с. Павлокома.
В той же час, ми змушені звернути увагу Високодостойних Президентів, що напис, викарбуваний на Меморіалі, не зовсім відображає історичну дійсність – у ньому, на жаль, немає згадки про національність похованих та трагічні обставини їх загибелі. Сподіваємось, що цю неточність буде усунуто. Тим більше, що поряд із Меморіалом розташований пам’ятний хрест, напис на якому, зроблений польською стороною, викликав певне нерозуміння серед українського населення Польщі та громадськості України.
Переконані, що відкриття Меморіалу у Павлокомі – це лише один із перших штрихів, вслід за Павлівкою, Гутою Пеняцькою та Личаківським військовим меморіалом, у відкритті пам’ятників тим, хто загинули на території наших держав лише тому, що були українцями або поляками. Ми впевнені, що буде належно пошанована пам’ять кожного невинно загиблого під час минулих протистоянь. І саме наша співпраця стане запорукою міцних добросусідських відносин, нашого європейського майбуття.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ