Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рада не продовжила мораторій на продаж землі

Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року. За ухвалення цього законопроекту в першому читанні проголосували 117 депутатів при мінімально необхідних 226.

Необхідність ухвалення законопроекту, його автор – депутат Верховної Ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Яворівський пояснював тим, що до сьогодні не ухвалені закони про Державний земельний кадастр, ринок землі, реєстрацію земельних ділянок, облік земель сільськогосподарського призначення та інші.

Крім того, відсутня достовірна інформація про якісний склад земель, грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення, ціновий механізм і нормативна оцінка землі.

За словами депутата, продовження мораторію на три роки дало б можливість реалізувати заходи, пов’язані з організаційним і правовим забезпеченням обороту земель у країні, а також захистити майнові інтереси власників сільськогосподарських земель.

22 грудня 2009 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2012 року, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ