Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада ООН з прав людини надала Україні 145 рекомендацій: у 2008 році лишень 40

24 жовтня 2012 року Україна вдруге відзвітувала в Женеві на 14-й сесії Ради ООН з УПО про ситуацію з правами людини. Так, Україні було надано 145 рекомендацій. Про це сьогодні, 25 січня, повідомив координатор проекту «Сприяння змінам через механізм УПО» Василь Романюк.

«Це був другий цикл проходження огляду стану дотримання прав людини в державі. Такий огляд проводять 1 раз на 4,5 року, і кожна країна звітує про цей стан, а інші країни-члени ООН дають свої рекомендації, критично оцінюють звіт держави, вказуючи на певні недоліки чи галузі, в яких слід вжити заходи для покращення ситуації», – пояснив він.

Так, Україна отримала 145 рекомендацій від 57 країн. Натомість коли проводили перший цикл огляду у 2008 році, Україна отримала 40 рекомендацій від 20 країн.

За його словами, тенденція збільшення рекомендацій не обов’язково повинна свідчити про погіршення дотримання прав людини. «Проте це є хорошим свідченням того, що міжнародна спільнота почала висловлювати більший інтерес до нашої держави»,– додав Василь Романюк.

Як він зауважив, на відміну від першого огляду, в другому згадана низка рекомендацій, які стосуються екологічних прав.

Додамо, що 14 березня Україна має виступити зі звітом на наступній сесії ООН й визначитися, які зауваження прийняти (і працювати над ними), а які — відхилити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ