Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада схвалила правки до закону про Антикорупційний суд, які вимагали в МВФ

Верховна Рада України схвалила правки до закону про Вищий антикорупційний суд щодо підзвітності апеляцій у корупційних справах. На цих правках напередодні наполягали в Міжнародному валютному фонді.

Відповідні правки включили до закону про судоустрій та статус суддів. За нього проголосувало 254 народних депутатів.

Про необхідність внести правки щодо апеляції, які може розглядати Антикорупційний суд, повідомляли у МВФ. Також про це заявляли представники антикорупційних організацій та міністри закордонних справ країн-донорів України.

7 червня Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд у другому читанні під час засідання 7 червня. «За» проголосували 317 депутатів. У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд.

11 червня Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду — одна з вимог міжнародних партнерів України для подальшої співпраці. Серед його запланованих функцій — розслідування справ Національного антикорупційного бюро щодо корупції серед високопосадовців.  Серед інших вимог — підвищення цін на газ для населення та збалансування державного бюджету.

21 червня Верховна Рада України ухвалила закон про створення Вищого антикорупційного суду України. За відповідне рішення проголосувало 265 народних депутатів.

14 червня Порошенко спрямував закон про утворення Антикорупційного суду до Вищої ради правосуддя. 18 червня Вища рада правосуддя підтримала проект закону.

19 червня президент України вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроект про створення Антикорупційного суду.

Також президент Порошенко заявляв, що Антикорупційний суд має запрацювати у 2018 році.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ