Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада ухвалила закон, що дозволяє заочно судити Тимошенко

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження)", повідомляє прес-служба парламенту.

Законодавчим актом встановлено підстави і порядок здійснення заочного кримінального провадження. Згідно з законом, заочне кримінальне провадження здійснюється: у разі, якщо підозрюваний або обвинувачений у здійсненні кримінального злочину ухиляється від прибуття на виклик до органу попереднього розслідування або суду і при цьому здійснення кримінального провадження визнано можливим за його відсутності; з урахуванням загальних положень і з дотриманням всіх процесуальних гарантій для підозрюваного чи обвинуваченого.

Документом також встановлено, що особа, щодо якої здійснюється заочне кримінальне провадження має право у будь-який момент прибути для безпосередньої участі у кримінальному провадженні, що тягне його здійснення у загальному порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України.

Законом встановлено, що доказ факту, що людина не змогла прибути на судовий виклик з поважних причин або не змогла повідомити про причини неприбуття з поважних причин, є безумовною підставою для скасування судового рішення, прийнятого за результатами заочного кримінального провадження.

Згідно з законом, підозрюваному або обвинуваченому, окрім спрощеної процедури оскарження судового рішення, прийнятого за результатами заочного кримінального провадження, гарантується право на оскарження такого рішення в апеляційному порядку.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ