Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Рада ухвалила законопроект про боротьбу зі СНІДом

Верховна Рада України (ВР) ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект "Про внесення змін до закону "Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення".

Відповідний законопроект (№6617-1) підтримали 258 з 282, зареєстрованих у сесійній залі.

Акт спрямований на вдосконалення правового регулювання відносин та діяльності у сфері протидії поширенню ВІЛ в Україні та створення правових умов для впровадження в Україні кращих світових практик контролю за епідемією захворювання, зумовленого ВІЛ, на необхідності застосування яких наголошується в сучасних рекомендаціях Об´єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу, Всесвітньої організації охорони здоров´я та інших спеціалізованих агенцій ООН, що опікуються цією проблемою на глобальному рівні.

Документ регулює правовідносини у сфері захисту конфіденційності інформації про ВІЛ-статус особи її передачі та розголошення третім особам. У документі унормовано питання соціального захисту людей, які живуть з ВІЛ, та членів їх сімей, а саме: право на безоплатне забезпечення ліками для антиретровірусної терапії та лікування опортуністичних інфекцій; безперешкодного ознайомлення з інформацією про себе, що зберігається в закладах охорони здоров´я тощо, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ