Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада встановлює нове військове вітання в армії "Слава Україні" – "Героям слава"

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону України "Про внесення змін до статутів Збройних сил України" (реєстраційний номер 9036). Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 283 народних депутати.

Законопроектом пропонуються зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних сил України та Стройового статуту Збройних сил України щодо встановлення нового військового вітання "Слава Україні" – "Героям слава", а також впорядкування Ритуалу підняття Державного прапора України.

Крім того, законопроектом передбачається, щоб в армії використовувалося звернення не тільки "товаришу", але й "пане".

Перший заступник міністра оборони Іван Руснак зазначив, що питання про введення нового вітання "обговорювалося у військових колективах та отримало безаперечну підтримку у віськовослужбовців та учасників АТО".

Народний депутат України Іван Вінник зазначив, що норми визначені в законі будуть поширені і на інші військові формування, зокрема, і на Національну гвардію, Службу безпеки України. За його словами, "Національна поліція регулюється окремими постановами урядами", тому до другого читання пропонується дати визначення, які дозволять використовувати там такі ж вітання.

Термін підготовки законопроекту до другого читання скорочено до 10 днів.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ