Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада вимагає від Януковича не допустити появи аеропорту Бандери

Верховна Рада скерувала Президенту України Віктору Януковичу депутатський запит народного депутата Євгена Царькова (фракція КПУ) щодо недопущення присвоєння львівському аеропорту імені лідера ОУН Степана Бандери.

За дане рішення проголосували 246 із 417 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє ТСН.

Зокрема, проголосували 178 депутатів фракції Партії регіонів, 1 - БЮТ-Батьківщина, 2 - НУ-НС, 25 - КПУ, 20 - Блоку Литвина, 10 - групи Реформи заради майбутнього, 10 - позафракційні.

У запиті йдеться про недопущення присвоєння Львівському аеропорту імені Бандери - "людини, яка під час Великої Вітчизняної війни співпрацювала з фашистським варваром і воювала проти радянської армії-визволительки".

Нагадаємо, фракція ВО Свобода, яка має більшість у Львівській міськраді, оприлюднила звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому вимагає оновлений аеропорт назвати ім'ям лідера ОУН Степана Бандери. Пізніше партія пообіцяла винести проект відповідного рішення на розгляд найближчої сесії.

Мер Львова Андрій Садовий пропонував Кабміну назвати аеропорт іменем короля Данила Галицького. Представники місцевої інтелігенції пропонували назвати аеропорт іменем скульптора Іоанна Пінзеля, який творив у Львові наприкінці XVII — початку XVII століть.

Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на питання про те, як він оцінює ініціативу Львівської міськради про те, щоб назвати реконструйований аеропорт ім'ям лідера ОУН, сказав, що це вирішуватиме місцева рада.

У свою чергу, у Міністерстві інфраструктури повідомили, що рішення про присвоєння державному підприємству Міжнародний аеропорт Львів чийогось імені приймається на рівні уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ