Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада вирішила поки не віддавати ГТС

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону щодо реорганізації "Нафтогазу", яким забороняється приватизація газотранспортної системи, – повідомило сьогодні, 20 березня, видання «Українська правда».

За законопроект Юрія Кармазіна проголосувало 237 депутатів. Зокрема 188 від Партії регіонів, 0 – від БЮТ, 2 – від НУНС, 0 – комуністів, 18 – литвинівців, 18 представників "реформ заради майбутнього" і 10 позафракційних.

Уряд зняв свій законопроект через протести БЮТ, який заблокував трибуну.

Проектом Кармазіна передбачається, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств "Нафтогаз України", здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України.

Водночас приватизація державних підприємств, дочірніх підприємств НАК, що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах – забороняється.

Також забороняється передача цих підприємств з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, управління, до статутного фонду інших юридичних осіб, вчинення інших правочинів, що можуть призвести до відчуження основних фондів та акцій.

Виняток може бути зроблений лише для підприємств, 100 відсотків акцій яких перебуває у державній власності України.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ