Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада ЄС обговорить безвізовий режим для України та інших держав, рішень ухвалювати не буде

Міністри юстиції країн-членів Європейського Союзу проведуть горизонтальне обговорення пропозиції Європейської Комісії надати Україні, Грузії, Косово та Туреччині безвізовий режим, при цьому ніяких рішень ухвалено не буде, - УНІАН.

Про це у середу в Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС з внутрішніх справ, яке відбудеться 10 червня, повідомив високопосадовий дипломат. 

За його словами, першим має бути ухвалено рішення щодо призупинення дії безвізового режиму.

"Міністри обговорять візову політику у світлі пропозиції Єврокомісії надати безвізовий режим Україні, Грузії, Косово та Туреччині", - сказав він.

Разом з тим дипломат нагадав про запропонований механізм призупинення дії безвізового режиму з усіма країнами, з якими він існує в ЄС.

"На останньому засіданні Рада ухвалила загальний підхід щодо так званого механізму призупинення. Президенство може розпочати обговорення цієї пропозиції з Європейським парламентом так скоро, як тільки парламент буде готовий. Це важливо, тому що багато делегацій та держав-членів вважають, що посилення механізму призупинення є передумовою для того, щоб погодитися щодо візової лібералізації", - деталізував він.

За словами дипломата, нідерландське президентство в ЄС сподівається розпочати цю дискусію дуже скоро, щоб це питання було проголосовано на пленарному засіданні у липні.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ