Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада ЄС продовжила санкції за незаконну анексію Криму

Рада ЄС продовжив обмежувальні заходи у зв'язку з незаконною анексією Криму та Севастополя до 23 червня 2019 року. Про це повідомили на сайті Ради ЄС, передає УНН.

Заходи застосовуються до осіб ЄС та компаній-членів ЄС. Вони обмежені територією Криму та Севастополя. Санкції включають заборони на:

  • імпорт продукції, що походить з Криму чи Севастополя до ЄС;
  • інвестиції в Крим або Севастополь;
  • туристичні послуги в Криму чи Севастополі, зокрема, європейські круїзні судна не можуть заїхати в порти Кримського півострова, за винятком надзвичайних ситуацій;
  • постачання певних товарів і технологій для кримських компанії або для використання кримськими компаніями.

Також не повинна надаватися технічна допомога, посередницькі, будівельні та інжинірингові послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах.

Як зазначено в заяві Високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2018 року, ЄС залишається твердим прихильником суверенітету та територіальної цілісності України.

Через чотири роки після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією ЄС знову підтвердив, що не визнає та продовжує засуджувати це порушення міжнародного права.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ