Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Рада звільнила Укроборонпром від боргів перед російськими компаніями

Верховна Рада України ухвалила закон №6697, яким звільнила від заборгованості підприємства Укроборонпрому перед російськими компаніями за розірваними контрактами про військово-технічне партнерство.

За відповідне рішення проголосувало 244 депутати.

Законом призупинено виконавчі рішення про стягнення заборгованості з компаній, що внесені до переліку стратегічно важливих для безпеки держави, за розірваними контрактами юридичних осіб країни-агресора.

Також цим законом не допускається судове провадження щодо банкрутства цих підприємств по заявам країни-агресора та її резидентів.

Нагадаємо, що наприкінці квітня 2018 року в Міністерстві юстиції заявили, що продадуть майно та споруди Миколаївського суднобудівного заводу через заборгованість із виплати зарплати працівникам. В Укроборонпромі повідомили, що такий продаж незаконний, адже завод включено до переліку об’єктів, що мають стратегічне значення.

У лютому 2017 року підприємства, що входять до складу державного концерну «Укроборонпром», повідомляли, що не постачають свою продукцію до Російської Федерації. Там заявляли, що припинили співпрацю з країною-агресором із середини 2014 року.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ