Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Радник голови ОДА з питань екології рекомендує припинити будівництво в області комунальних полігонів для твердих відходів і доручити це приватним структурам

Радник голови ОДА з питань екології, голова правління ВАТ „Гірхімпром” Іван Зозуля рекомендує припинити в області будівництво комунальних полігонів для твердих відходів і доручити це приватним структурам. Такі пропозиції він надіслав голові Львівської ОДА, який доручив розглянути питання управлінням екології та комунального майна. Про це „Гал-info” повідомив Іван Зозуля.

„Під час робіт на Грибовицькому полігоні ми проаналізували ситуацію і дійшли висновку, що проблеми полігонів твердих відходів вирішити ніколи не вдасться якщо не змінити до цього питання підхід. Полігони треба передати приватним структурам. Я звернувся до голови адміністрації як його радник з питань екології і запропонував припинити будівництво полігонів, яке зараз відбувається”, — розповідає Іван Зозуля.
На його думку, лише недержавні структури, які отримуватимуть за переробку кожної тонни сміття, зможуть покращити ситуацію в області. Він також вважає доцільним розробити регіональну програму розвитку полігонів, яка б охоплювала 2-3 районні центри і чітко визначала напрямки роботи.
„Для прикладу, сьогодні будівництво полігону твердих відходів коштує 10-12 млн грн, а в нас на це виділяють 2-3 мільйони. Зрозуміло, що спорудження полігону відбувається не за всіма вимогами. До того ж проекти, за якими будують полігони, не відповідають сучасним нормам, бо розроблялися багато років тому. Також 2005 року вступили в силу нові вимоги, які взагалі не виконуються. Відповідно за таких умов новостворені полігони не вирішують проблеми, а тільки відтерміновують її”, — додав Іван Зозуля.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ