Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радник гуманітарного віце-прем’єра вважає, що потрібно передати у приватні руки 80 замків України

В Україні є 200 замків, і близько ста з них потребують негайної реставрації. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові з нагоди презентації благодійної фундації „Підгорецький замок” повідомив радник віце-прем’єра з гуманітарних питань Івана Васюника Орест Чебеняк.
 За його словами, з тих ста замків, які потребують реставрації, 20 потрібно залишити у державній власності. а 80 віддати у приватні руки на умовах концесії. Щоправда, які замки слід віддати в концесію, і чи є серед них замки Львівщина Чебеняк не уточнив, щоправда пообіцяв, що така інформація стане відома найближчим часом.
Також він не зміг відповісти на запитання журналістів щодо долі трьох львівських замків, які заплановано передати в концесію. „Це питання перебуває на контролі управління культури. Потрібно створити певні правила та умови концесії, аби інвестору також було вигідно вкладати гроші в замки”, -- сказав він.
За словами радника віце-прем’єра, практика передачі замків у приватні руки на умовах концесії є позитивною, принаймні, якщо враховувати досвід європейських країн, таких як Німеччина та Швейцарія.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ