Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Радник Президента Ігор Коліушко назвав нинішній Кабмін некомпетентним

Голова Центру політико-правових досліджень, радник Президента України Ігор Коліушко, коментуючи ситуацію з поверненням семи указів Президента, виданих у серпні-вересні 2006 року, із секретаріату Кабінету Міністрів до Секретаріату Президента без скріплення підписом прем‘єр-міністра, наголошує, що для того, аби уникнути подібних непорозумінь, потрібно прийняти закон «Про Кабінет Міністрів України», у якому будуть закріплені усі його права та зобов’язання у стосунках з Президентом.

«Як компетентний юрист можу зазначити, що з точки зору теорії інституту контрасигнації, усі укази Президента направляються на підписання до прем’єр-міністра та міністра уряду, на якого буде покладено виконання указу. І лише після скріплення підписами вищезгаданих осіб відповідний указ оприлюднюється. Тому заяви чільників про те, що укази повернуто до президентської канцелярії через порушення конституційної процедури, їх оприлюднення свідчать про некомпетентність урядовців. Виходить так, що згідно з теорією ми знаємо, як потрібно робити, та на практиці цього ми не виконуємо», - наголошує Ігор Коліушко у розмові з кореспондентом «Гал-info». 
Ігор Коліушко підтримує речника Президента у парламенті Юрія Ключковського, котрий заявив, що реакцією на повернення до Секретаріату Президента семи указів Президента без підписів прем'єр-міністра має бути звернення до Конституційного Суду. «Цей конфлікт може бути врегульований на даний час Конституційним судом, оскільки його повноваження - пояснити усім, як потрібно правильно трактувати юридичні норми. Та все ж я вважаю, що раз і назавжди крапку подібним конфліктам та непорозумінням можна буде поставити, прийнявши закон «Про Кабінет Міністрів України», у якому будуть розписані усі права та зобов’язання уряду», - додає голова Центру політико-правових досліджень, радник Президента України Ігор Коліушко.
Нагадаємо, що сьогодні сім указів Президента, виданих у серпні-вересні 2006 року, повернуто із секретаріату Кабінету Міністрів до Секретаріату Президента без скріплення підписом прем‘єр-міністра. Як пояснив в інтерв‘ю УНІАНу перший заступник міністра Кабінету Міністрів Олександр Лавринович, укази було повернуто до Президентської канцелярії через порушення конституційної процедури їх оприлюднення.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ