Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ранні овочі місцевого виробництва на Львівщині будуть на два тижні пізніше, ніж зазвичай

Ранні овочі місцевого виробництва на Львівщині будуть на два тижні пізніше, ніж зазвичай. Про це «Гал-info» повідомила агроном Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу Тетяна Лесів. «Затяжна весна, яка спостерігалася у цьому році на Львівщині, змістила сезон реалізації місцевих ранніх овочів щонайменше на два тижні», - сказала вона.

За її словами, прохолодний і дощовий травень, а також початок червня з температурами вночі 4-8°С призвів до того, що ріст рослин дуже сповільнився. «Коли для середніх і пізніх сортів овочів це не так страшно (вони ще зможуть набрати плодову масу), то по ранніх овочах - це дуже неприємна ситуація для всіх виробників даної продукції. До ранніх овочів, які вирощуються на Львівщині, належать цибуля зелена, салати, рання білоголова капуста, рання картопля, морква та буряк на пучкову стиглість», - сказала Тетяна Лесів.
Як зазначає Тетяна Лесів, зараз на ринках Львівщини ця продукція пропонується, але вона вирощена в інших областях України. Ціни у середньому в 1,5 рази вищі, ніж були зафіксовані у минулому році.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ