Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рава-Руська та Любича-Крулєвська ініціюють створення пішо-велосипедного переходу у ПП «Рава-Руська – Гребенне»

Рава-Руська та польська Любича-Крулєвська виступають з ініціативою створення пішо-велосипедного переходу через кордон у ПП «Рава-Руська – Гребенне». Так, 31 жовтня відбулася зустріч між міським головою Рави-Руської Іриною Верещук та представниками гміни Любичі-Крулєвської на чолі з війтом Томашом Лещинським. Повідомила прес-служба мвської ради Рави-Руської.

- Для нас реалізація подібного проекту має надзвичайно важливе значення, адже Рава-Руська міська рада і гміна Любичі-Крулєвської дуже тісно співпрацюють, - розповіла мер Рави-Руської Ірина Верещук. – До прикладу, в останні роки на наших теренах активно розвивається велотуризм: щороку тут відбувається спільний польсько-український велопробіг «Шляхами Східного Розточчя». Під час його проведення постійно виникають проблеми на кордоні, адже «Гребенне – Рава-Руська» є автомобільним пунктом пропуску і не передбачає перетин пішки чи на велосипеді.

- На території нашого повіту, у Сідлиськах, існує парк скам’янілих дерев, якому ми плануємо надати статус пам’ятки ЮНЕСКО. А у Раві-Руській зараз якраз триває робота над створенням подібного музею. Тому, навіть з точки зору цього, існування пішо-велосипедного переходу сприятиме туристичному та культурному розвиткові, який пов’яже польське та українське Розточчя - розповів війти гміни Любичі-Крулєвської Томаш Лещинський.

Польська і українська сторони вже розпочали переговори із представниками вищих органів влади щодо створення пішо-велосипедного переходу у ПП «Рава-Руська – Гребенне». Найближчим часом вони планують представити цей проект громадськості.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні існує лише один піший перехід – «Шегині – Медика», який розташовується у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ