Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Разумков підписав постанову про бюджетну декларацію на 2022-2024 роки

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову Верховної Ради України "Про бюджетну декларацію на 2022-2024 роки" (№5765).

Про це інформують на офіційному сайті Верховної Ради.

Зазначається, що цим документом парламент взяв до відома бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, затверджену Кабінетом міністрів, а також надав свої рекомендації щодо бюджетної політики.

"Серед рекомендацій Верховної Ради - збільшення доходів проекту Державного бюджету на наступний рік, розвиток експорту товарів, робіт, послуг українського походження та підвищення їх конкурентоспроможності на світовому ринку шляхом стимулювання експортного кредитування", - йдеться в повідомленні.

Парламент рекомендує уряду при підготовці проєкту закону про державний бюджет України на 2022 рік вжити заходів щодо забезпечення імпортозаміщення, залучення інвестицій у нові виробництва і розвиток промисловості України, зокрема впровадивши інструмент локалізації в публічних закупівлях, а також щодо створення індустріальних парків з податковими стимулами, затвердження стратегії управління державним боргом на 2022-2023 і плану її реалізації.

Крім того, в документі йдеться про доцільність перегляду джерел фінансування та напрямів використання спеціального фонду державного бюджету, збільшення прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп та збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що Верховна Рада 15 липня схвалила в цілому урядову Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

Бюджетна декларація на 2022-2024 роки - це бачення урядом бюджетної політики на середньострокову перспективу.

Документ визначає основні бюджетні показники, цілі державної політики у відповідній сфері з показниками їх досягнення і є основою для складання проекту державного бюджету на 2022 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ