Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітація СС Галичина спрямована проти ООН і ОБСЄ, – Табачник у Москві

Реабілітація солдатів дивізії СС Галичина - небезпечний шлях, який веде до політичної реабілітації фашизму. Про це повідомив міністр освіти Дмитро Табачник на міжнародній конференції "Перемога над фашизмом у 1945 році, її значення для народів СНД і світу" в Москві.

"В Україні, активізувалися сили, які намагаються реабілітувати якщо не самі фашистські режими, що розв'язали Другу світову війну, то принаймні їх місцевих пособників", - повідомив він.

"Якщо сьогодні визнати, що з якихось високих і патріотичних міркувань можна було стати союзником Гітлера,...то зовсім не складно заявити, що Гітлер був усього лише однією з воюючих сторін і діяв в рамках жорстокості, яка властива війні", - сказав Табачник.

На думку міністра, не випадково сучасні адепти нацистів люблять стверджувати, що Нюрнберзький трибунал всього лише помста переможців переможеним.

Табачник переконаний, що лише вкрай упереджений спостерігач може не відрізнити оборону від нападу та заздалегідь сплановане знищення за національною ознакою мільйонів мирних жителів.

"Я озвучую прописні істини, але саме їх намагаються забути ті, хто намагається реабілітувати колаборантів, службовців допоміжних поліцейських формувань на окупованих гітлерівцями територіях, солдатів дивізії СС Галичина", - сказав він.

На його переконання, у 1941-1945 не могла існувати якась третя сила.

"Бої велися лише між гітлерівським рейхом та його сателітами і антигітлерівською коаліцією. Той, хто не воював на боці останніх, бився проти неї", - вважає Табачник.

Він упевнений, що реабілітація колаборантів спрямована проти системи післявоєнного світоустрою, проти ООН і ОБСЄ.

Міністр підкреслив, що спроба реабілітації фашистів і їхніх пособників не може бути внутрішньою справою окремих держав, передає УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ