Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Реабілітація учасників АТО - один з пріоритетів Міноборони

Сьогодні, 15 грудня, на базі Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ” відбулася прес-конференція з питань психологічної реабілітації учасників АТО.

У заході взяли участь представники Міністерства оборони України на чолі з помічником Міністра оборони полковником медичної служби Всеволодом Стеблюком, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, військові психологи та інші.

Зокрема, під час заходу було зазначено, що психологічна реабілітація військовослужбовців-учасників АТО в Україні здійснюється за допомогою державних структур, медичних установ та реабілітаційних центрів, а також за допомогою небайдужих громадян та волонтерів.

«Насамперед, військовослужбовці потребують не тільки фізичної реабілітації, а й психологічної. Адже після перебування військового на полі бою їхня психіка зазнає чималих травм, що призводить до серйозних наслідків», – зазначив полковник медичної служби Всеволод Стеблюк та додав, що за час проведення антитерористичної операції психологічну реабілітацію пройшли близько 7500 військовослужбовців.

Окрім цього, відкрито окремі психологічні кабінети у військових госпіталях з невеликою чисельністю ліжко-місць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ