Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційний центр «Джерело» отримав 50 тис. доларів від канадських благодійників

26 листопада у навчально-реабілітаційному центрі для дітей з особливими потребами «Джерело», що знаходиться у місті Львові, перебував з візитом канадієць українського походження, юрист, п. Ігор Бардин з м.Торонто. За сприянням п. Ігоря Бардина центр «Джерело» отримав дарунок в розмірі $50,000 дол. США від Фонду Анни Мазуренко на програму «Здоров’я дітей». Про це повідомила керівник Відділу звязків з громадськістю Центру Наталя Сіреджук

Багато років поспіль благодійний центр «Джерело», який заснували у 1993 році батьки товариства “Надія“ та волонтери з Канади, щодня надає безкоштовно навчально-реабілітаційні послуги близько150 дітям та молоді з глибокими порушеннями фізичного та розумового розвитку, дитячим церебральним паралічем, аутизмом, синдромом Дауна та іншими неповносправностями.Саме таким діткам потрібна увага, допомога та підтримка суспільства. Не залишають без уваги джерельчан їхні друзі з Канади - приїздять з візитами.Завдяки спілкуванню, відкритості й великому бажанні допомогти, залучають благодійні кошти з фондів відомих канадійських благодійників українського походження.

На даний часМедичний комітет Асоціації випускників Канадсько-Української Парламентської Програми (КУПП) в рамках проекту Фонду Анни Мазуренко «Здоров’я дітей» здійснює забезпеченнядитячих лікарень в Україні сучасним діагностично-лікувальним обладнанням. Уже закуплене медичне обладнання для 4 дитячих лікарень міста Львова. Вагому допомогу через Фонд Анни Мазуренко також отримали діти з особливими потребами навчально-реабілітаційного центру “Джерело”. Ще з 1990-их років п. Анна Мазуренко щедро підтримувала діяльність «Джерела» у Львові, як зазначено на дереві донорів у приймальній Центру,яке є символом подяки за всі дари жертводавців.

Сьогодні ж посланцем Фонду Анни Мазуренко до «Джерела» став п. Ігор Бардин, відомий юрист, один із засновників успішної адвокатської фірми «Мітчел, Бардин та Залуцький», основоположник Канадсько – Української Парламентської Програми (КУПП), яка дає можливість українським студентам пройти стажування у Парламенті Канади та активний член багатьох професійних та громадських організацій Канади, представник фундації «Катедра».

Побувавши в Центрі «Джерело» п. Ігор Бардин був вражений благоустроєм центру та професіоналами, які працюють в «Джерелі» і дбають про особливих діток.

«Я вперше побував у такому центрі як «Джерело». Направду,дуже вражений тим, скільки праці тут покладено і з якою любов’ю і відповідальністю працівники ставляться до дітей. Сподобалося те, що діти мають змогу займатися музикою, кулінарією, малюванням, фотографією. Це дуже розвиває й дає змогу почуватися їм потрібними суспільству. Діти живуть повноцінним життям: готують концерт свого ансамблю інтуїтивної музики, виставку живопису, яку створюють разом із волонтерами, займаються друкарською справою, що дає можливість їм оволодівати професіями дизайнера, журналіста, рекламіста. Цікаво є те, що реабілітація діток проходить у присутності батьків, щоб вони могли й дома виконувати нескладні завдання та почуватися захищено.

Я бував у різний реабілітаційних центрахСША, Канади, проте такого величавого й сучасного центру як «Джерело», що в Україні, зокрема у Львові, не було ніде. У «Джерелі» все організовано так, щоб особливі дітки почувалися комфортно. Відміною таких центрів у США та Канаді з «Джерелом» є те, що їх фінансує уряд, а український центр повинен самостійно дбати за своє фінансування. Саме тому, ми сьогодні тут, ми хочемо і будемо допомагати й закликаємо не бути байдужими до чужого горя.

У склад фундації «Катедра» входять кілька благодійних фондів, які роблять добрі справи. Один з таких фондів – це фонд Анни Мазуренко, з котрого ми надали допомогу для Реабілітаційного центру «Джерело» на проведення необхідної програми харчування для дітей з особливими потребами за програмою «Здоров’я дітям». Програмахарчування буде проводитися щоденно в двох відділеннях центру, що дасть змогу впровадити навчання для дітей та батьків по методах та засобах здорового харчування. Необхідні послуги отримають також діти на зондовому вигодовуванні й ті, які мають труднощі в годуванні», - зазначив Ігор Бардин.

Діти та батьки Центру «Джерело» у Львові висловлюють найщирішу подяку Фонду Анни Мазуренко за вагому фінансову допомогу та глибоку вдячність п. Ігору Бардину Ігору Бардину за розуміння тапідтримку неповносправних дітей в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ