Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реальний вибір книжок українці мають лише один раз на рік – Олександра Коваль

Реальний вибір книжок українці мають лише один раз на рік – на Форумі видавців у Львові - заявила сьогодні під час бізнес-форуму видавців президент Форуму Олександра Коваль.
„Лише тут свою продукцію пропонують всі видавництва України, які реально працюють на ринку”, - зазначила Олександра Коваль. За її словами, одна з основних ознак сьогоднішнього книжкового ринку в Україні – це невідомість: видавці не знають своїх читачів, а читачам невідома продукція, яку пропонують видавці.
Олександра Коваль загалом вважає, що стан української книжки сьогодні плачевний: пересічний українець читає сьогодні одну книжку на три роки. „Сьогодні це проблема лише книговидавців, а через три роки ми зберемося тут уже разом з газетярами, адже українці перестануть читати газети. А ще за три роки - разом з рекламодавцями, адже українці не зможуть прочитати рекламного слогана”, - сказала Олександра Коваль.
За її інформацією, сьогодні українські видавництва випускають близько 50 млн книжок на рік. Проте на ринок виходить лише трохи більше половини цієї кількості. Тож реально на книжковому ринку України одна книжка припадає на 3 українців, тоді як в сусідній Польщі видавництва видають чотири книжки на людину в рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ