Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Редакція газети «Ратуша» поширила листівки: "Якщо з Фемiдою можна домовитися – це не Фемiда!!! ДОСИТЬ!"

Сьогодні, 14 березня, після судового засідання у Львівському апеляційному суді під час акції спротиву журналістів працівники львівської газети «Ратуша» поширили листівки із хронологією судових протистоянь з міським головою Львова Андрієм Садовим та листівки з поясненням журналістського спротиву.

Текст листівки далі дослівно:

«ДОСИТЬ!!!

Акцiя журналiстського спротиву

Редакцiя газети «Ратуша» звертається до громадськості, своїх колег i депутатiв усiх рiвнiв iз закликом припинити ганебну практику закулiсних i протиправних домовленостей, яка сьогоднi процвiтає у львiвських судах усiх рiвнiв i є одним iз елементiв корупцiї, що пронизала всi ланки українського суспiльства!!! Якщо впродовж багаторiчних судових баталiй вiдстояти свої права не може засiб масової iнформацiї, то про який захист прав простих громадян можна говорити?!

Чого вартi обiцянки Президента й керiвникiв силових структур навести лад у правовому полi держави, якщо розмито рамки самого правового поля?! Наша акцiя спрямована на те, щоб звернути увагу всеукраїнськоїтаєвропейської громадськостi на кричущi факти порушення закону у Львiвському апеляцiйному судi та судах iнших iнстанцiй!

Ми, журналiсти, не хочемо вдаватися до дешевого пiару, приковувати себе кайданками до потягiв, лiтакiв i пароплавiв або ховати за термiном «свобода слова» якiсь фiнансовi iнтереси пiдприємства. Ми не вимагаємо жодних економiчних чи правових преференцiй, та бiльше — навiть не мрiємо таким чином тиснути на суд, домагаючись скасувати ухвалу суду. Єдине, чого ми прагнемо: пiдняти на державний рiвень питання про знищення в українських судах такого призабутого термiну, як СПРАВЕДЛИВIСТЬ, i покарання львiвських суддiв, для яких це слово вже давно нiчого не означає!!!

ДОСИТЬ! Якщо судом можна керувати з допомогою телефонного дзвiнка — це не суд!!!ДОСИТЬ! Якщо з Фемiдою можна домовитися – це не Фемiда!!! ДОСИТЬ! Якщо суддя розумiє, що чинить не за законом, але все одно йде на цей крок — вiн теж злочинець!!! ДОСИТЬ! Так вважаємо ми, i, впевненi, так вважає українське суспiльство.

Ми усвiдомлюсмо, що наша локальна акцiя iз захопленням залу судових засідань (пiдпадає пiд дiю статтi 185 КАПУ), на жаль, не зможе зруйнувати судову систему, яку десятилiттями цементували багатомiльйоннi хабарi, клановiсть i вiрнiсть виконавцiв господарям, але сподiваємося, що вона слугуватиме поштовхом до початку дискусiї в суспiльствi, яке й так наелектризоване та втомлене суцiльним i постiйним вiдчуттям приниження».

Листівку підписав трудовий колектив Львiвської мiської газети «Ратуша»

Додамо, що сьогодні, 14 березня працівники газети «Ратуша» захопили залу судових засідань, протестуючи проти свавілля у Львівському апеляційному суді. «Нині ми перебуваємо в залі № 9 на 4 поверсі. Громадського спокою не порушуємо, пісень і гімнів не співаємо», - розповів Микола Савельєв.

За його словами в залі перебуває 12 працівників .

Він також зазначив, що була спроба працівників суду змусити журналістів покинути зал, але їх, так як і міліціонерів, «розігнали» за допомогою диктофонів та фотоапаратів.

А передісторія така. Все почалося з того, що міський голова Львова Андрій Садовий на одній із сесії Львівської міської ради заявив, що працівники газети «Ратуша» отримують зарплату в конвертах.

«Попередні судові засідання ми виграли, однак із надуманих підстав апеляційний суд відповідне рішення скасував. Потім нам заявили, що закривають справу, бо справи про захист честі та гідності мають слухати у Господарському суді. Там це заперечили і знову скерували справу в Апеляційний суд, який на сьогоднішньому (14 березня) засіданні справу закрив. Відверто кажучи, що нас вже дістав такий підхід до свободи слова. Чому до Садового ставляться, як до священної корови?», – заявив Микола Савельєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ