Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Редакція «Щедрику-Ведрику» попросить вибачення за статтю про Галичину

Статтю про Галичину дитячий журнал «Щедрику-Ведрику» взяв з української Вікіпедії. Відтак, всі претензії стосовно достовірності викладеного матеріалу – до неї. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив редактор журналу Олександр Блюхер.

Він також запевнив, що всі матеріали, крім дитячих творів і віршів, які публікує журнал, зокрема, статі на історичні теми, взяті з Інтернету.

На запитання, чи редакція журналу якось відфільтровує інтернат-матеріал, редактор відповів: «Я б подивився, як ви за 700 гривень в місяць вичитували б і відфільтровували б матеріал». Олександр Блюхер запевнив, що для нього набагато важливіше збирати по всій Україні і публікувати дитячу творчість та видавати якісний з поліграфічного погляду журнал. «Для мене це набагато важливіше, ніж обурення кількох дядечко і тітоньок», – сказав Олександр Блюхер

Редактор повідомив також, що з приводу статті про Галичину він отримав безліч дзвінків, зокрема і з обласного управління культури. Він запевнив, що в наступному номері опублікує вибачення і на майбутнє взагалі відмовиться від історичної рубрики. Натомість публікуватиме пізнавальні статті про міста України.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, громадське об’єднання «Самопоміч» розповсюдило заяву, в якій висловило обурення статтею про Галичину. в дитячому журналі «Щедрику-Ведрику». зокрема, неприйняття викликав такий уривок: «А тепер заведемо наші думки до не менш багатого краю, який славиться дивовижними обрядами, традиціями, звичаями та ментальністю її жителів. Вважають, що Галичина з її людьми – це якір, що утримує корабель «Україна» в течії, яка завжди готова підхопити його і понести в безмежні простори Азії… Хочете дізнатися про деякі цікаві факти Галицького край? Розкажу:

По-перше, існування галичанина зав’язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – «на хлопський розум». У п’ятницю обласні центри на третину пустіють, люди ро`зїжджаються по області, для того щоб в понеділок знову наповнитися жителями сіл і містечок , «затарених» бульбою, буряком, цибулею, яйцями, молоком і всім, що допомагає виживати в західноукраїнському неіндустріальному місті.

По-друге, на ринку праці Галичини не існує таких професій як рерайтер, PR-консультант, екзистенційний психотерапевт, бо де просте життя – там проста робота – шофер, будівельник, медсестра, продавець. Максимум , про що може мріяти галичанин з вищою освітою в рідному місті – це робота клерком в регіональній філії великої компанії або банку. Не буває галичан космонавтів, конструкторів, олігархів і великих політиків. Проте серед галичан відомі такі шоумени, як: Віктор Павлік, Андрій Кузьменко, Юрій Горбунов».

Крім того, автори заяви повідомили, що журнал містить багато помилок та вульгарних анекдотів.

Чит. також: Львівським школам «рекомендують» передплатити журнал, в якому галичан називають неосвіченими селюками

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ