Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Референдум щодо відміни конституційної реформи має хіба що шанс перетворитися на політичний фарс — Кость Бондаренко

Відмінити конституційну реформу шляхом всенародного референдуму не вдасться, — переконаний директор Київського інституту проблем управління ім. Горшиніна політолог Кость Бондаренко. Про це він заявив сьогодні, 27 січня, під час засідання прес-клубу «Львівський вибір — 2006». За його словами, однією з особливостей цьогорічної виборчої кампанії буде те, що багато партій та блоків використовуватимуть у своїй виборчій кампанії поняття «референдум» як політичний хід.
«Різноманітні референдуми стануть технологічною особливістю виборчих кампаній. Щоправда, робити велику ставку на всенародне голосування з якихось питань не варто. Може повторитися ситуація, яка була в Україні у 2000 році, коли референдум по визначенню державного устрою просто перетворився на політичний фарс, — переконаний Кость Бондаренко. — Що ж стосується референдуму щодо відміни конституційної реформи, то щоб його провести,  Президенту спершу треба буде змінити закон про референдум, щоб  рішення голосування мало пряму дію і не потребувало затвердження парламенту. Сьогодні існує реальна загроза, що наступна Верховна Рада буде значно опозиційнішою до Президента, ніж сьогоднішня».
Як зазначив Кость Бондаренко, навіть якщо референдум по відміні конституційної реформи відбудеться, то однозначно вже після закінчення виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ