Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Реформа львівської міліції пробуксовує

У приміщенні Головного управління МВС України у Львівській області 7 листопада відбулась робоча зустріч членів комісії з питань організаційно-методичного супроводження експерименту з удосконалення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ. Експеримент проводиться на базі підрозділів ГУМВС України у Львівській області. Учасники наради відзначили, що вже є позитивні моменти, проте деякі напрямки роботи потребують додаткового коригування.

У зустрічі взяли участь начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, голова Експертної ради з питань реформування міліції та дотримання прав людини при МВС України Євген Захаров, директор Центру досліджень правоохоронної діяльності, заступник голови комісії Олег Мартиненко, заступник мера Львова Олег Синютка, ректор Львівського Державного університету внутрішніх справ полковник міліції Валерій Середа, керівники підрозділів міліції Львівщини та члени робочих груп, повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Під час зустрічі учасники підбили попередні підсумки роботи комісії та відкоригували  стратегію роботи експертів у групах.

«Поки що можемо відзначити позитивні результати лише кількох напрямків. Проте є й інші приклади – деякі напрямки спрацювали незадовільно. Не всі із заявлених 120 експертів активно працюють. Відповідно, поки що ми не можемо показати потрібних результатів, а тому підходи до роботи необхідно міняти», – зазначив Дмитро Загарія.

В цілому учасники наради погодились, що результат роботи експертів у групах  в пілотному проекті реформування міліції Львівщини міг би бути кращим. Причин цього кілька – деякі експерти, котрі на початку експерименту записались у робочі групи, самоусунулись, інші – не могли активно працювати з об’єктивних причин. У результаті – в кількох напрямках працює всього по два експерта. Виникають деякі проблемні моменти при розробці нормативних документів по реформуванню міліції, а також при їх затвердженні та узгодженні з існуючими нормативними документами, якими керуються у своїй роботі підрозділи МВС.

«Проте роботу продовжувати все одно необхідно. Якщо деякі експерти не працюють – не страшно. Зате для тих, хто залишився, необхідно створити всі умови, підтримувати їх, можливо, навіть фінансово, і поступово набирати нових. Це природній процес. Я вважаю, що результати роботи груп по реформуванню міліції Львівщини загалом непогані», – зазначив Євген Захаров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ