Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Реформування місцевих податків і зборів піде на користь як підприємцям так і владі, -- Маркіян Іващишин

Реформування місцевих податків і зборів піде на користь як підприємцям так і владі. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив депутат Львівської міськради від ГО «ПОРА» Маркіян Іващишин.
 «Однозначно реформування місцевих податків і зборів піде на користь як підприємцям так і владі, оскільки підприємці, надаючи податкову звітність один раз на рік, а не щомісяця витрачатимуть на звітування менше часу та ресурсів, крім того з‘явиться елемент податкового кредиту – гроші, що щомісяця йшли на оподаткування, підуть в оборотний капітал. Щодо влади, то при реформуванні системи місцевих зборів та податків буде ліквідовано щомісячну сплату платежів, адміністрування яких потребує більше коштів, аніж становлять самі надходження від цих платежів - ці платежі сплачуватимуться раз у рік, відтак їх адміністрування не буде таким витратним», - зазначив Іващишин.
Нагадаємо, що комісія економічної політики ЛМР ініціювала створення єдиного документа для регулювання усіх місцевих податків і зборів. Над відповідним проектом ухвали вже працює управління економіки департаменту економічної політики.
Проект зокрема передбачає спрощення процедури подання звітності щодо місцевих податків і зборів – звітність подаватимуть один раз на рік, і усі нормативні документи про місцеві податки і збори будуть зведені в єдиний кодифікований документ. Ознайомившись з таким «кодексом» підприємець може бути впевненим, що він знає, як і які податки та збори йому слід сплачувати до місцевого бюджету.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ