Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Реформи - це не підвищення цін на газ, - Яценюк

Президент та уряд мають відновлювати розвиток економіки, замість того щоб підвищувати тарифи для населення та брати кредити на покриття дефіциту державного бюджету. Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в понеділок, 22 березня, в ефірі програми «Час» на «5 каналі».Повідомила прес-служба "Фронту змін".

 

Він підкреслив, що нова влада повинна була мати план відновлення економіки, втім перші кроки довели, що такого плану немає. «Виявляється, що всю передвиборчу кампанію вони говорили про якісь реформи, а це якийсь міф», - підкреслив він.

 

За словами Арсенія Яценюка, всі реформи зараз звелися до підвищення цін та розпродажу того, що залишилося в країні. «Слухаю нещодавно заяву віце-прем’єра Тігіпка про те, що треба підвищувати тарифи на газ. Так ви тоді розмежуйте: реформи  - це не підвищення цін. Зниження ціни на газ – це не здача ГТС через створення консорціуму. Реформа -  це не продаж залишків державного майна. Адже це робив попередній уряд і за це попередній уряд був жорстко прокритикований», - заявив політик.

 

«Кажуть, що треба 5 млрд. доларів взяти. Для чого? Для покриття дефіциту державного бюджету. Давайте з вами подумаємо -  куди вони дінуть ці гроші? Саме туди ж, куди їх подів попередній уряд – у пісок», - сказав він.

 

На думку Арсенія Яценюка, кредити Україні потрібні, але вони мають іти на створення робочих місць, розвиток інфраструктури, будівництво заводів – тобто на відновлення розвитку економіки.  «Зараз усі реформи звелись до наступного - будемо піднімати на все ціни, скорочувати усі бюджетні видатки, займатися так званою монетизацією пільг, дорозпродамо усе державне майно.  Це не реформи!»  - підкреслив лідер «Фронту Змін». 

 

«Моя порада Януковичу і Азарову: не прикривайтеся цим розумним словом «реформа». Скажіть чітко, що ви хочете зробити в країні? Якщо не знаєте, що робити, то вийдіть і скажіть, що не знаєте. І коли кажуть, що ми будемо запроваджувати непопулярні реформи… То можливо ви спробуйте запровадити популярні реформи: ті реформи, які піднімуть рівень зайнятості, вирішать соціальні проблеми, ті реформи, які, врешті-решт, залатають ями на дорогах», - зазначив Арсеній Яценюк.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ