Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Регіонал Колесніченко остерігається бути українізованим відповідно до концепції Ющенка

Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що затверджена президентом Віктором Ющенком концепція державної мовної політики є дискримінаційною і спрямованою на знищення мов національних меншин. Про це він сказав на прес-конференції.

"Концепція державної мовної політики побудована на принципах етнічного націоналізму титульної нації, єдиної української мови і спрямована на знищення решти 18 мов, що активно використовуються в Україні, і насамперед російської", - заявив депутат.

Колесніченко вважає, що, затвердивши цю концепцію, Ющенко виступив не як президент, а як політичний діяч, що орієнтується на радикальний електорат.

За його словами, проект цієї концепції був розкритикований міжнародними правозахисними організаціями, тому він вважає дуже дивним його затвердження Ющенком.

На думку депутата, ця концепція буде негативно сприйнята суспільством, а новообраний президент Віктор Янукович зробить все можливе для того, щоб її положення, які дискримінують окремі частини населення, не застосовувалися.

У подальшому, вважає Колесніченко, буде прийнято документ, який буде відповідати європейським нормам і вимогам частини мовної політики та захисту прав громадян.

Нагадаємо, що Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 15 травня розробити і затвердити державну програму розвитку і функціонування української мови та мов національних меншин на 2011-2015 роки.

Згідно з концепцією, пріоритетом державної мовної політики має бути утвердження і розвиток української мови, а також забезпечення його функціонування в усіх сферах суспільного життя.

Постачальники держполитика мають бути спрямована на утвердження поваги до української мови і мов національних меншин і викорінювання будь-яких проявів неповаги до них, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ