Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонал: заяви санлікаря Росії - тероризм

Заяви санлікаря Росії Геннадія Онищенка і обмеження експорту українських продуктів є публічним тероризмом з боку Росії. Про це заявив депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков в понеділок увечері в ефірі 5 каналу.

"Що стосується певних дій головного санітарного лікаря Російської Федерації, ви знаєте, що йому не подобається, хто у нас оцінює якість продукції, і є певні інші речі, по сирах, по морозиву", - зазначив він, повідомляє УП.

"Я думаю, що Росія набуває членство у Світовій організації торгівлі, якщо вона набуває повноцінного членство в СОТ, то ми можемо звертатися до СОТ за цими абсолютно не обґрунтованими обмеженнями на українську продукцію", - заявив Плотніков.

"Це, скажімо, публічний тероризм, це публічні дії. Це кроки не дружні, це кроки необґрунтовані економічно, і я думаю, що нам треба використовувати важелі СОТ, як організації куди йде Росія, де вона стане повноцінним членом, скоріше, в травні", - зазначив депутат.

Як відомо, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив про "помітне погіршення" якості сирів, що постачаються з України. Зокрема, про перевищення змісту пальмового масла в сирі ряду українських виробників.

Раніше він також заявив, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ