Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіоналка просить покарати Лавриновича

Народний депутат Ірина Бережна вважає, що Міністр юстиції України Олександр Лавринович має понести політичну відповідальність за можливий провал Україною плану щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Про це, як повідомляє прес-служба політика, Бережна заявила у коментарі представникам ЗМІ.

За словами Бережної, халатність чиновників Міністерства юстиції України є головною перепоною на шляху до запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

«За моєю інформацією, на сьогоднішній день Україна більше, ніж на 80% виконала першу фазу плану лібералізації візового режиму, однак подальше просування до результату стоїть під великим знаком питання. У першу чергу, через гальмування Міністерством юстиції питання про введення біометричних паспортів, що є головною умовою безвізового режиму з ЄС», - підкреслила Бережна.

Народний депутат також вважає, що відповідальні за лібералізацію візового режиму з ЄС відомства мають прискорити питання прийняття антидискримінаційного законодавства і створити національний антикорупційний орган, що також є умовою подальшого просування до безвізового режиму.

«Щоб прискорити ці процеси, я через ЗМІ хочу звернутися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з пропозицією винести Олександру Лавриновичу догану за відвертий саботаж в питанні лібералізації візового режиму з ЄС», - зазначає Бережна.

Народний депутат також підкреслила, що «закон про біометричні паспорти був прийнятий парламентом, але саме стараннями міністра юстиції Олександра Лавриновича був ветований Президентом. При цьому Міністерство юстиції затягує (очевидно, навмисно) прийняття нового закону. А це загрожує непередбачуваними наслідками, аж до того, що відкине терміни введення безвізового режиму з ЄС на багато років».

Ірина Бережна пропонує прем'єр-міністру розібратися в цій ситуації і вимагати від Міністра юстиції України звіту про виконання Плану дій щодо лібералізації безвізового режиму вже на найближчому засіданні Кабміну.

Як повідомляє УП, раніше міністра юстиції Олександра Лавриновича обвинувачували в лобіюванні надання німецькій компанії Muhlbauer права випускати біометричні паспорти. На випуск цих паспортів традиційно претендує концерн ЄДАПС, пов'язаний з Василем Грицаком.

Через протистояння з ЄДАПСОМ Лавринович вже ставав об’єктом критики однопартійців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ