Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Регіонали Дрогобича виступили проти ліквідації місцевих шкіл

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський закликає громадськість, ЗМІ та правоохоронні органи та Львівську обласну державну адміністрацію втрутитись у ситуацію щодо ліквідації кількох загальноосвітніх шкіл, запланованої місцевою владою Дрогобича. Про це повідомила прес-служба Партії регіонів.

Зокрема, за словами С. Гориславського, міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський та чиновники міської ради ініціюють

ліквідацію одразу трьох загальноосвітніх шкіл всупереч вимогам педагогічних колективів, батьківського комітету та власне учнів, які навчаються у цих школах. Йдеться, зокрема, про ЗОШ №8, ЗОШ ЗОШ № 15 та ЗОШ № 11.

«Місцева влада Дрогобича намагається дезінформувати громаду міста тим, що у питанні шкіл йдеться не про ліквідацію, а про їх реорганізацію. Проте у результаті цієї «реорганізації» де-факто перестануть існувати три школи, приміщення однієї з яких розташоване у центрі міста. Очевидно, чиновники на чолі з мером уже мають «клієнтів» на шкільні приміщення», - припускають дрогобицькі регіонали.

За його словами, під час акції протесту біля Дрогобицької міської ради яка відбулася 23 січня, кілька сотень дрогобичан - педагогічні колективи шкіл та батьки учнів - виступили проти так званої реорганізації навчальних закладів і закликали мера та дрогобицьких депутатів скасувати додаток до ухвали, яким передбачено ліквідацію шкіл.

За словами Сергія Гориславського, це уже не перша спроба місцевої влади Дрогобича ліквідувати школи у місті, аби вивільнити приміщення, у яких вони розміщуються задля подальшої «прихватизації» комунального майна. «Така позиція місцевої влади суперечить позиції Президента Віктора Януковича, який заявив про неприпустимість закриття навчальних закладів, а також Законодавству України. Якщо мер Дрогобича не відмовиться від своїх планів щодо знищення шкіл, ми залишаємо за собою право до акцій непокори», - заявили учасники акції протесту.

Нагадаємо, це вже не перша спроба місцевої влади Дрогобича ліквідувати місцеві навчальні заклади. Проте регіоналам Дрогобича разом із громадою міста вдавалося відстояти школи від ліквідації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ