Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Регіонали Дрогобича захищатимуть школу Борислава від ліквідації, яку запланувала місцева влада

Трудовий колектив Бориславської загальноосвітньої школи №7 звернувся до голови Дрогобицької міської організації Партії регіонів, голови фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергія Гориславського з проханням захистити школу від запланованої місцевою владою Борислава ліквідації шляхом реорганізації навчального закладу. Повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Трудовий колектив обурений тим, що місцева влада Борислава запланувала реорганізацію школи всупереч волі педагогів і навіть не проводячи відповідних громадських слухань.

«Ми занепокоєні тим, що міська влада націлюється провести реорганізацію школи з метою економії міських коштів, вирішуючи таким чином фінансові проблеми міста, нехтуючи багаторічною працею вчителів ЗОШ №7, а також не враховуючи думки батьків учнів та громадськості міста. Протягом року ведеться цілеспрямована робота щодо зниження престижу та рейтингу школи. В такий спосіб місцева влада намагається сформувати думку громадськості щодо меншовартості нашої школи», - наголошують вчителі у своєму зверненні.

Водночас, на переконання педагогічного колективу ЗОШ №7, об’єктивною оцінкою рейтингу школи є результати ЗНО, згідно з якими школа посідає друге місце у Бориславі за показниками тестування випускників. «Ці результати доказують, що у нас високий рівень знань учнів і що в школі працюють висококваліфіковані вчителі, які всіма силами намагаються навчити і виховати молоде покоління», - йдеться у зверненні до Сергія Гориславського.

Відтак педагогічний колектив, а також технічні працівники ЗОШ №7 у місті Борислав висловлюють категоричний протест проти реорганізації закладу, після якої і колектив і учні школи будуть розформовані, а сам навчальний заклад де-факто ліквідований.

Водночас працівники ЗОШ №7 обіцяють вдаватися до законних методів протесту, аби не допустити ліквідації навчального закладу.

У відповідь на це звернення Сергій Гориславський пообіцяв колективу школи усіма можливими способами протистояти ліквідації школи. Він уже скерував депутатське звернення на ім’я голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, адже намагання міської влади Борислава реорганізувати навчальний заклад суперечить розпорядженню Президента України Віктора Януковича про заборону закриття та реорганізації шкіл. Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів також вимагатиме проведення громадських слухань щодо питання реорганізації бориславської школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ