Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Регіонали готові змінити розділ про спрощенців у Податковому кодексі

Не потрібно ветувати Податковий кодекс, треба лише змінити розділ про спрощену систему оподаткування. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Іде дискусія щодо 14 розділу. Це спрощена система, це адміністрування, яке викликає багато запитань. Але чим поганий цей закон, який сьогодні вбиває так звані податкові ями? Це тоді, коли незаконно відшкодовувалось ПДВ. Сьогодні цей закон ставить перепони", - зазначив він.

"Якщо йде зниження податків, і сприятливий інвестиційний клімат створюється, хіба це треба зупиняти? Значить, треба зупиняти ту частину, розділи, до яких є претензії, і подати їх у Верховну раду, щоб вдосконалити", - додав депутат.

У центрі Києва на Майдані Незалежності тривають акції протесту проти ухваленого Верховною радою Податкового кодексу. Підприємці вимагають не допустити введення в дію цього документу.

Протести на в центрі столиці тривають з 22 листопада. Частина мітингувальників постійно перебуває на Майдані, але найбільш людні акції протесту відбулися 22, 25 та 29 листопада.

Підприємці вимагають накласти вето на Податковий кодекс, відправити у відставку уряд та провести вибори до Верховної ради у березні 2011 року.

29 листопада мітингувальники висунули додаткові вимоги - вони зажадали скорочення зарплат депутатів та заборони на виведення грошей з України в офшорні зони.

Між тим, ухвалення Податкового кодексу наразі залежить від президента Віктора Януковича. На Банкову проект кодексу надійшов 26 листопада після підписання спікером Верховної ради Володимиром Литвином, передає ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ