Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонали готують законопроект про опозицію, але сподіваються, що не для себе

Регіонали зареєстрували законопроект «Про опозиційну політичну діяльність», хоча й сподіваються потрапити до парламентської більшості, —  повідомив «Гал-info» народний депутат, член фракції Партії Регіонів у ВР Тарас Чорновіл.

«Це не новий законопроект. Ми просто перереєстрували проект закону про опозицію, який вносили на розгляд минулої Верховної Ради під кінець її каденції, однак він так і не був прийнятий. Цей законопроект жодним чином не означає, що Партія Регіонів готує його для себе, адже  ми маємо великі надії бути засновниками більшості у Верховній Раді. Ми перед виборами взяли на себе зобов’язання підготувати закон про опозицію і не важливо чи для себе чи для політичних опонентів», — пояснив Тарас Чорновіл.
За словами нардепа, законопроект «Про опозиційну політичну діяльність» описує лише рамочні положення про опозицію, лише основні норми, які визначають суть опозиційної діяльності.
«Ми навмисне не робили деталізації, для того, щоб не було подразників і законопроект пройшов перше читання. Я навіть викинув багато своїх положень, зокрема про фінансування опозиції. В такому вигляді, як законопроект є зараз, думаю, він буде прийнятний для всіх. А вже в другому читанні всі політичні сили будуть задіяні до внесення поправок», — говорить народний депутат.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ