Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонали не збираються виконувати давоські обіцянки Януковича

Попри давоські обіцянки Віктора Януковича, фракція Партії регіонів не збирається декриміналізовувати статті Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Фракція Партії регіонів не буде ініціювати перегляд 364-ї та 365-ї статей Кримінального кодексу, за якими засуджена Юлія Тимошенко. Незважаючи на те, що український президент Віктор Янукович, виступаючи у Давосі, висловився за гуманізацію цих статей та пообіцяв їх переглянути. Про це в інтерв’ю Deutsche Welle повідомив перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Михайло Чечетов.

"Президент висловився як політик. Ми не змінюємо свою позицію. Бо ж серйозні люди ніколи не дригаються і не шарахаються. Ми не будемо міняти закон під одну людину",- прокоментував Чечетов. За його словами, в Україні є законодавча влада – це Верховна Рада, і "президент на неї не впливає". Також Чечетов зазначив, Юлія Тимошенко сама винна, що її заґратували. "Треба їй було послати всіх своїх політтехнологів і зараз би вона була на волі і готувалася до виборів. А так вона зіграла не ту роль",- сказав депутат, повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляє УП, президент Віктор Янукович 27 січня на українському ланчі у Давосі заявив, що "статті 364, 365 повинні більше відповідати європейським стандартам – і так воно й буде найближчим часом".

Водночас, залишаючи цей ланч, журналістам він сказав, що Верховна Рада повинна сама визначитися щодо декриміналізації "статті Тимошенко" у Кримінальному кодексі.

А політолог Олександр Палій вважає, що якби Янукович хотів звільнити Тимошенко, він би її помилував: "Для цього потрібно два розчерки його пера на двох указах. І не потрібно було б спихати на Верховну Раду".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ