Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонали провалили комітет, що розглядав "закони Тимошенко"

Засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не відбулося через відсутність кворуму.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Засідання у понеділок проігнорували усі представники Партії регіонів, окрім Віталія Журавського, який прийшов,  але не зареєструвався.

Таким чином комітет не зміг ухвалити жодного рішення, через що провладна частина комітету знову отримала звинувачення від опозиціонерів у намаганнях зірвати саміт у Вільнюсі.

Зокрема під час обговорення закону про реформування прокуратури Журавський нагадав, що законопроект не витримав термін, який має пройти від першого до другого читання.

На репліку Яценюка, що Верховна Рада призначила позачергове засідання на середу, Журавський відповів, що "то було інше рішення".

"Ви реалізовуєте сценарій по зриву саміту у Вільнюсі", - сказав на це Яценюк.

Пізніше він додав, що опозиція все-одно прийде на засідання у середу.

"Ми прийдемо з чітким порядком дня. У нас є законопроекти, які дозволять надати Юлії Тимошенко медичну допомогу, ми вважаємо, що до середи комітет повинен дати правки до закону про прокуратуру і проголосувати його у другому читанні, і до закону про вибори. Ми готові голосувати за три законопроекти", - пояснив Яценюк.

Як відомо, у понеділок регіонал Володимир Олійник заявляв, що члени ПР не прийдуть на засідання комітету.

У понеділок, окрім комітету має працювати робоча група з підготовки законопроекту про лікування за кордоном Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ