Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіонали вирішать долю Тимошенко 4 листопада

У понеділок, 4 листопада, на засіданні фракції Партії регіонів буде визначено позицію щодо вирішення питання можливості лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном.

Про це сказала в інтерв'ю УНІАН народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

За її словами, “ми зараз вивчаємо це питання, у фракції ідуть досить гострі дискусії, але ми дуже прагнемо компромісу, бо для нас питання підписання Угоди про асоціацію з ЄС є стратегічно важливою ціллю”.

“Ми будемо намагатися шукати компроміс, хоча дуже різні зараз думки, і яка з них візьме гору - сказати поки що тяжко”, - наголосила Герман.

Вона повідомила, що в понеділок, 4 листопада, відбудеться засідання фракції з приводу вирішення питання лікування Тимошенко за кордоном. За її словами, “нам призначили таку підсумкову розмову з цього приводу на понеділок на ранок, ми зберемося і приймемо остаточне рішення”. Герман зазначила, що налаштована оптимістично і вірить, що “компроміс буде знайдено», і що «ми з цієї складної ситуації гідно вийдемо з користю для України”.

На уточнююче запитання, чи може фракція ПР підтримати законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської, в якому передбачено, що суд, приймаючи рішення про лікування за кордоном засудженого, зобов'язаний одночасно прийняти рішення про звільнення такої особи від покарання за хворобою, Герман сказала: “Я думаю, що цього ми підтримати не можемо”.

За її прогнозом, “найбільше, що ми можемо в цій ситуації, якщо вдасться переконати фракцію, це зробити перерву (у відбуванні терміну покарання - УНІАН) для лікування”.

“Я думаю, що це було б дуже справедливо з огляду на те, що ми навіть не маємо заяви самої Юлії Тимошенко з її проханням відпустити її на лікування. Фактично ми йдемо на дуже великі поступки, на дуже велике сприяння в ім'я основної мети - в ім'я євроінтеграційного вибору України. Але я маю дуже великі сумніви, що ми могли б говорити про якісь інші варіанти, окрім перерви на лікування. Я думаю, що з того треба починати, а далі, Бог дасть, якось воно буде, якось воно складеться. Перший крок, можливо, вдасться зробити, як Бог буде милостивий до нас”, - сказала Герман.

При цьому вона зазначила, що, виходячи з настроїв у фракції Партії регіонів, може “спрогнозувати з великою натяжкою, що ми, можливо, можемо знайти компроміс на такий варіант, але я не бачу інших варіантів, я не бачу настроїв у фракції, які би могли говорити про імовірність інших варіантів”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ