Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Регіони» пропонують призначити місцеві вибори на 7 листопада

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк пропонує провести вибори до місцевих органів влади 7 листопада 2010, повідомляє "Комерсант-Україна".

Учора він зареєстрував у Верховній Раді відповідний проект постанови.
"Ця дата свого часу пов'язувалася з Великою Жовтневою соціалістичною революцією, а на рівні місцевих рад сьогодні дійсно необхідно проводити революцію", - пояснив Коновалюк.

Законопроект Валерія Коновалюка допускає проведення місцевих виборів на мажоритарній основі. "Мажоритарна система більш сучасна", - заявив він.

У свою чергу, заступник голови комітету Верховної Ради з питань держбудівництва та місцевого самоврядування Юрій Ключковський ("Наша Україна - Народна самооборона") так прокоментував ініціативу "регіонала": «Якщо протягом цієї сесії не будуть внесені зміни до Конституції щодо впорядкування термінів проведення місцевих виборів, то доведеться призначати їх на осінь. Що стосується ідеї переходу на мажоритарну систему, то її ще треба обговорити».

Нагадаємо, 16 лютого парламент скасував свою постанову про проведення виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів 30 травня. Це рішення депутати пояснили відсутністю державного бюджету на 2010 рік, що передбачає витрати на виборчу кампанію, а також необхідністю внести зміни до закону про вибори.

Згодом у парламенті було зареєстровано відразу два проекти постанови про проведення виборів депутатів місцевих рад і мерів. Так, народний депутат Арсеній Яценюк ("Наша Україна - Народна самооборона") запропонував призначити їх на 31 жовтня і провести за новими правилами (за відкритими списками кандидатів у депутати), а народні депутати Володимир Каплієнко і Геннадій Задирко (обидва - позафракційні) - на 27 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ