Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Регіони" знайшли голоси за відставку Тимошенко

У парламенті є достатня кількість голосів для відставки уряду Юлії Тимошенко. Про це на брифінгу у вівторок заявив "регіонал" Олександр Єфремов.

"На сьогоднішній день проглядається більшість, яка здатна створити коаліцію в парламенті. І вже точно є більшість, щоб проголосувати за висловлення недовіри уряду", - сказав він.

Єфремов зазначив, що Партія регіонів веде переговори з НУ-НС щодо нової коаліції.

"Фракція НУ-НС представлена 11 партіями та громадськими рухами, тому з якимись представниками цієї фракції у нас виходить конструктивна розмова, з якимись – не виходить. Йде переговорний процес", - сказав він.

Водночас Єфремов відмовився називати прізвища або групи у НУ-НС, з якими ведуться такі переговори.

"Некоректно називати групи або прізвища до тих пір, поки не буде ухвалено остаточне рішення і підписані відповідні документи", - сказав він.

Єфремов вкотре нагадав, що з вівторка, коли було оголошено про відсутність коаліції, розпочався відлік 30 днів для створення нової більшості.

"Якщо за 30 днів нова коаліція не буде створена, у президента з’являється можливість розпустити парламент. Це не означає, що він зобов’язаний це зробити, але принаймні така можливість у нього з’являється", - сказав він.

"Якщо коаліції не буде створено, у даному складі Верховна Рада працювати не зможе і у нас залишається єдина можливість – йти на нові вибори", - додав Єфремов.

Водночас він зазначив, що розвал коаліції ніяк не тягне за собою відставку спікера.

"Спікера парламенту вибирає не коаліція, а весь парламент, тому у даному випадку Литвина це не стосується", - сказав "регіонал", - Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ