Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Реконструкцією 9 львівських насосних станцій займаються датчани

У рамках проекту „Водопостачання та каналізація Львова”, який реалізовується за кошти Світового банку, гранту шведського уряду, а також бюджету Львова, реконструюється 9 насосних станцій. Роботи виконує датська фірма „Per Aarsles” та ЛМКП „Львівводоканал”. На п’яти насосних станціях вже завершено роботи з реконструкції, а саме „Великополе”, „Кривчиці”, „Глинна Наварія”, „Кам’яноброди” та „Воля Добростанська”, тривають роботи на чотирьох станціях, а саме - „Сокільники”, „Зарудці”, „Будзень-2” та „Карачинів”. Загальна вартість реконструкційних робіт  становить 24  080  414 грн.
Роботи на станції Карачинів розпочалися 28 серпня і орієнтовний термін завершення -- середина листопада. За словами директора ЛКП „Львівводоканал” Мирослава Заплатинського, на цій станції, яка була заснована у 1928 році, проводиться повна реконструкція, встановлені нові труби, які постачає Данія. До роботи щодня залучено близько 100 працівників з восьми фірм-підрядників. Насамперед реконструкція забезпечить зменшення електроспоживання і збільшить продуктивність насосних станцій. Тому, оскільки будуть менші затрати, Залізничний та Шевченківський райони, які обслуговує ця станція, матимуть можливість отримати воду за розширеним графіком. Зараз тривають переговори зі Світовим банком, які спрямовані на продовження кредитування „Водоканалу”.
30 жовтня до Львова прибуде місія Світового банку, на якій будуть обговорюватись ці питання. На даному етапі освоєно 80% коштів, наданих банком. У січні 2007 року „Львівводоканал” розпочне виплату кредиту та відсотків за кредитом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ