Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реконструкція на Зеленій,53 спричинила загрозу руйнування будинку, - прокуратура Львова

Прокуратурою Личаківського району Львова 5 січня цього року внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст.298 КК України - умисне незаконне нищення, руйнування об’єктів культурної спадщини. Повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Зокрема, йдеться про пошкодження будинку – історичної пам’ятки на вул. Зеленій,53 у місті Львові. За висновками спеціально утвореної комісії із залученням спеціалістів Державної інспекції архбудконтролю та Львівської міської ради, в одній із квартир цієї будівлі проводились самовільні будівельні роботи з реконструкції та перепланування помешкання, внаслідок яких виникла загроза руйнування вказаного будинку.

Розслідування у цьому кримінальному провадженні під процесуальним керівництвом прокуратури району проводить Личаківський райвідділ міліції.

Водночас, як уже повідомлялось, Галицьким райвідділом міліції проводиться розслідування за фактом пошкодження ще одного будинку - пам’ятки культурної спадщини на вул. Вірменській 30

Як з’ясовано у ході перевірки, вказану будівлю також пошкоджено внаслідок ремонтних робіт в одній із квартир.

На даний час розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуває на контролі прокуратури міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ