Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ректор Львівської консерваторії Пилатюк подав до суду на журналістів

19 червня 2014 року Галицький районний суд м. Львова відкрив провадження за позовом ректора Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Ігоря Пилатюка до журналістів про захист власної честі, гідності та ділової репутації. Про це йдеться у заяві Незалежної медіа-профспілки України.

Позивач вимагає спростувати, на його думку, недостовірну інформацію про себе, висвітлену у матеріалах Наталії Дудко (Газета «Ратуша»), Юлії Ліщенко (Газета «Високий замок»), Сергія Бобри (Агенція інформації та аналітики «Гал-інфо»), Дениса Тимошенка (Gazeta.ua), газети «Новий погляд» та Інформаційного агентства «Galnet».

Судове засідання у справі призначене на 2 липня 2014 року об 11:30 у Галицькому районному суді міста Львова.

Журналісти згадують у своїх матеріалах про факти корупції, протекціонізму та політичної заангажованості. 

Львівський осередок Незалежної медіа-профспілки України вважає, що позов поданий з порушенням процедури та з метою тиску на свободу слова. Шляхом пред’явлення позову Ігор Пилатюк намагається всіляко «очистити» власну репутацію, чим здійснює тиск на працівників ЗМІ.

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, громадяни мають право вимагати від редакції друкованого засобу масової інформації опублікування ним спростування поширених про них відомостей, що не відповідають дійсності або принижують їх
честь та гідність. Заявник має право оскаржити відмову в публікації спростування або порушення порядку його публікації до суду, який приймає скаргу до  розгляду  протягом  року  з  дня  публікації   спростовуваних відомостей.

Із вимог законодавства випливає, що Ігор Пилатюк спочатку був зобов’язаний звернутися до видань, які опублікували, на його думку, недостовірну інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ