Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ректор УКУ підбив підсумки попередньої каденції і розповів про плани на майбутнє

Ректор Українського католицького університету о. д-р Борис Гудзяк сьогодні, 30 січня 2007 року, під час зустрічі з журналістами підвів підсумки попередньої каденції і розповів про плани університету на майбутнє.
 «Я став ректором тоді ще Львівської богословської академії у липні 2000 року. Тільки ми почала працювати, як дізналися, що до України, зокрема, до Львова їде Папа Римський Іван Павло II. УКУ перетворився на прес-центр, з якого йшла вся інформація про Україну на світ. Ми приймали у себе більше тисячі журналістів, постійно проводили прес-конференції. У 2002 році ми творили і розбудовували дві структури – університет і релігійну організацію. У 2003 році проводилося будівництво самого будинку УКУ; у 2004 році — Помаранчева революція – час, коли ми сформували свою позицію на політичні події в України. Ми виступили за свободу, наші студенти брали активну участь у революції. У 2005 році ми спільно з університетом І.Франка провели масштабну акцію «Різдво разом». У 2006 році — в Україні визнали богослов’я, що є одним з найбільших наших досягнень», — розповів ректор УКУ.
Як зазначив о. д-р Борис Гудзяк, випускниками УКУ є близько 400 молодих людей, з них 100 вже є священиками, 150 поїхали на навчання за кордон, 80 працюють або працювали в УКУ.
Зараз в УКУ навчається 500 студентів на стаціонарній формі і 400 на вечірній формі навчання.
Як розповів ректор УКУ, найбільшою проблемою для університету є пошук коштів для існування.
«Наші студенти покривають лише 5% витрат, бюджетних коштів ми не отримуємо, тому перед членами Сенату постійно стоїть питання пошуку коштів», — зазначив о. Борис Гудзяк.
Нагадаємо, 13 січня 2007 року на своєму засіданні Сенат УКУ у розширеному складі обрав о. д-ра Бориса Гудзяка ректором цього навчального закладу на нову п’ятирічну каденцію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ