Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ректор Вакарчук на виборах може перемогти і Садового, і Тягнибока

У Львові є три беззаперечні лідери передвиборчого рейтингу – це чинний міський голова Львова Андрій Садовий, голова партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок та ректор національного університету ім І. Франка Іван Вакарчук. Про це сьогодні, 16 січня, під час прес-конференції повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

Як зазначив соціолог, в кожному окрузі Львова досліджувався свій перелік кандидатів. Поряд із цим, з метою більш повного дослідження особливостей громадської думки, у кожному з округів також досліджувалась електоральна привабливість трьох «універсальних» кандидатів – лідерів громадської думки, які представляють різні суспільно-політичні групи: чинний міський голова Андрій Садовий, який веде активну політичну діяльність і при цьому чітко не позиціонований за жодною з партій і не висловив жодних намірів взяти участь у парламентських виборах; голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який веде активну політичну діяльність, чітко націлену на парламентські вибори; ректор Львівського національного університету ім. І.Франка Іван Вакарчук, який не веде активної політичної діяльності  і разом з цим користується високим рівнем довіри серед населення.

Так, потенціал підтримки А.Садового на парламентських виборах становить від 31% в Пустомитах до 37% на Сихові.

Потенціал підтримки О.Тягнибока становить від 23% у Франківському районі до 35% на Сихові.

Потенціал підтримки І.Вакарчука становить від 28% в Пустомитах до 32% у Залізничному районі.

Також Олексій Антипович зазначив, що під час опитування практично всі респонденти знали, хто такий Іван Вакарчук і позитивно його сприймали. Тому, на думку соціолога, він має шанси перемогти і Садового, і Тягнгибока, якщо піде на вибори до Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ