Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ректорові ЛНУ Вакарчуку замість догани оголосять попередження

5 березня 2012 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України внесло поправки до наказу № 93-К, у якому йшлося про виголошення догани ректорам шести вищих навчальних закладів України, зокрема Ректорові Львівського національного університету імені Івана Франка Іванові Вакарчуку. Пункт перший наказу замінили попередженням про дисциплінарну відповідальність у разі виявлення повторних випадків здійснення несвоєчасних соціальних виплат, повідомила прес-служба Львівського національного університету імені Івана Франка.

Причиною зміни рішення Міністра освіти і науки молоді та спорту, як зазначено в наказі, є доповідна записка від 5 березня 2012 року директора департаменту економіки та фінансування Світлани Даниленко.

Нагадаємо, що 3 березня 2012 року на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Україниз’явилась інформація про те, що відповідальність за несвоєчасну виплату індексаціїстипендій несе керівництво вищих навчальних закладів: «Затримка з виплатою індексації мала місце лише в п'яти вищих навчальних закладах. І причина єдина – це, перш за все, неналежне виконання своїх обов’язків керівництвом кількох вищих навчальних закладів… Винні будуть притягнуті до суворої відповідальності», –зазначив Дмитро Табачник.

Своєю чергою Львівський національний університет імені Івана Франка заявив, що вини ректора Університету у невиплаті індексації стипендій немає, адже він відстоював позицію Університету та інтереси студентів правовим шляхом. Рішення було прийнято колегіально на засіданні ректорату, членами якого вже кілька років поспіль є студенти, і саме з ними передусім було обговорено проблему виплати індексацій.

Студенти Львівського національного університету імені Івана Франка виступили на підтримку Ректора, оприлюднивши своє звернення з вимогою «скасуваннянезаслуженого оголошення догани й вибачення з боку Міністерства освіти і науки,молоді та спорту України».

Ситуація набула широкого резонансу у ЗМІ та призвела до реакції громадських і політичних діячів щодо рішення міністраосвіти і науки,молоді та спорту України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ